Humppilan Kulmakunnat

Elokuun paikallistoimintaesimerkki

( 6 Äänet )

Humppilan Kulmakunnat ry perustettiin vuonna 2007 toimimaan Humppilan kylien yhteisenä yhdistyksenä. Siihen kuuluu 6 kyläyhdistystä tai -toimikuntaa Humppilan alueelta (Taipale, Huhtaa, Koenkulma, Myllynkulma, Tourunkulma ja Venäjä). Lisäksi hallitukseen kuuluu kunnan kyläyhteyshenkilö Tuija Pihlajamäki. Tavoitteena oli saada aikaan kylien asioista yhteisesti tiedottava toimija.

Yhdistys julkaisee vapaaehtoistyönä vuosittain kesän alussa kylien yhteisen tiedotelehden. Lehden jutut ja kuvat kerätään talkoilla sekä ilmoitusmarkkinointiin osallistuvat kaikki yhdistyksen hallituksen jäsenet (n. 10 hlöä). Juttujen kirjoittajia on vuosien varrella kertynyt muutamia kymmeniä. Lehti jaetaan joka kotiin ja mökkiin Humppilaan ja raja-alueille mm. Urjalaan, Matkuun ja Loimaalle. Lisäksi lehteä jaetaan tapahtumissa.

Tämän kesän lehti on jo 5. vuosikerta ja lehden tekoon on syntynyt rutiini, joka on hyväksi hioutunut. Lehtikokous pidetään maaliskuussa kevätauringon pilkistäessä ja valmista on toukokuun lopulla. Lehden sisältönä on kattava humppilalaisten yritysten hakemisto, kesän tapahtumakalenteri sekä kertomuksia nykyisestä ja entisten aikojen humppilalaisesta elämänmenosta. Lehti toimii samalla myös kunnan ja seurakunnan asioiden tiedottamisen välineenä.

Lisätietoja asiasta saa: ”lehden päätoimittaja” Ilpo Aallolta p. 041 515 3515, puheenjohtaja Elina Kylämarkulalta p. 050 5868187 ja Humppilan kunnasta Tuija Pihlajamäeltä p. 03 41801.

humppilankulmakunnat2011_teksti

Humppilan Kulmakunnat Kesä 2011 (.pdf)

 

tawa_logo