Vojakkalan lavalla tanssitaan

Heinäkuun paikallistoimintaesimerkki

( 40 Äänet )

Ei kesää ilman lavatansseja! Näin voidaan Vojakkalassa, Länsi-Lopella, hyvin todeta, jo reilun 50 vuoden kokemuksella. Vojakkalan lavalla on järjestetty kesätansseja nimittäin jo vuodesta 1957 lähtien. Vojakkalan lavalla ovat esiintyneet mm. Kullervo Linna yhtyeineen, Pirkko Mannola, Eino Grön, Olavi Virta, Paula Koivuniemi, Reijo Taipale, Erkki Junkkarinen, Solistiyhtye Suomi ja monet muut, paikallisia soittajia unohtamatta.

Vojakkalan lava on perinteinen, pieni kesäajan tanssilava. Poikkeuksellinen se on sikäli, että se on sinnikkäästi pidetty kunnossa ja toiminnassa. Ja kaikki tämä, alusta saakka, on tehty oman kylän voimin, sillä lavan toimintaa pyörittää edelleen paikallinen Voimistelu- ja urheiluseura Vojakkalan Valpas ry.

Lava pyörii talkoovoimin

Vuosittain ohjelmassa on noin kymmenet tanssit. Tanssien pyöritys on melkoinen voimanponnistus pieneltä kylältä. Jokaisena tanssi-iltana lavalla ahertaa vähintään kymmenen talkoolaista. Onneksi tanssi-iltoina apuun tulee myös täältä jo muuttaneita ja kesäasukkaita - lavafiilis houkuttaa mukaan vielä kauempaakin!

Mukaan lavan touhuihin kasvetaan jo lapsesta, aloitellen lipunmyynnissä avustajana. Kahviossa tarjoillaan tuoreita leivonnaisia ja hyvän suosion saaneita voileipiä. Nälkäisempiä palvelee myös grilli oluttelttoineen. Nykyajan vaatimusten mukaisesti paikalla on myös asianmukaiset järjestysmiehet ja -naiset.

Eikä unohtaa sovi tanssien ulkopuolistakaan valmistelutyötä: kaikki alkaa jo kevättalvella orkesterien varaamisilla ja sopimisilla, talkooväen värväyksellä ja lupapaperien täyttelyllä. Vuosittain lavalla on myös tehty pieniä korjaustoimenpiteitä, peruskunnossapidon lisäksi. Kesäkuun alussa kaikki on valmista, ja lava siivottu ja järjestetty vastaanottamaan kesäiset tanssivieraat.

Tanssijoita pääkaupunkiseutua myöten

Viime vuosien lavatanssihuuma näkyy myös Vojakkalan lavalla; tanssivieraita saapuu pääkaupunkiseudulta asti. Pääosa tosin tulee lähiseuduilta.  Kun lavalla tapahtuu lauantaisin, kokoontuu myös kylän nuoriso näillä kulmilla tällöin. Lapset pääsevätkin lavalle sisään ilmaiseksi.

Perinteisesti juhannusaaton- ja juhannuspäivän illan tanssit ovat kesän suosituimmat. Viime vuosina lava on täyttynyt ääriään myöten myös kauden päätöstansseissa, kun Korsuorkesteri on saapunut paikalle. Tänä vuonna Korsuorkesteri ja kauden päätöstanssit tanssitaan 10.8. keskiviikkona (klo 19-24). Tähän asti tanssikausi jatkuu lauantaisin klo 20-1.00.

Tule mukaan aitoon lavatanssitunnelmaan Vojakkalan lavalle!

Kesän tanssiohjelma löytyy mm. www.vojakkala.fi -sivustolta (-> Vojakkalan lava).

VojakLava1sisa__MG_5236keski

Vojakkalan lavalla tanssitaan kesälauantaisin, tule mukaan!

 

tawa_logo