Ompeluseura Tukikohdassa

Toukokuun paikallistoimintaesimerkki

( 25 Äänet )

Kaloisten kyläyhdistyksen kylätaloon Tukikohtaan kerääntyy tiistaisin iltakuudelta ompeluseuraan 6-10 naista - miehiä ei porukkaan ole uskaltautunut. Kukin harrastaa omia töitään, joku virkkaa, toinen kutoo, kolmas harrastaa koruompelua. Ompeluseuralla ei ole eritystä vetäjää, vaan työt etenevät yhteisesti touhutessa mukavasti, ja osanottajat saavat myös uusia ideoita ja vinkkejä toisiltaan.

Ompeluseurojen perinteen mukaisesti Tukikohdan ompeluseurassakaan ei vain istuta totisina ompelusten ääressä. Tarinointi kuuluu asiaan, ja touhu on muutenkin yhteisöllistä. Välillä nautitaan kakkukahveja, kun juhlaan löytyy sopiva syy, vaikkapa jonkun ompeluseuralaisen syntymä- tai nimipäivä.

Tärkeintä kuitenkin on mahdollisuus yhteiseen toimintaan ja ajanviettoon. Kyläyhdistys toteuttaa tarkoitustaan erinomaisesti antamalla kyläläisille tähän harrastamiseen mahdollisuuden ja miellyttävät puitteet. Ompeluseura on kylän naisten oma virkistysilta. Saa tulla pulisemaan ilman käsityötäkin. Kesällä voidaan kokoontua urheilukentällä vaikka kahvittelun ja matonkuteiden leikkaamisen merkeissä.

Kaloisten kyläyhdistys toimii Hämeenlinnan kaupungissa Asemin, Kaloisten ja Vehmaisten kylissä - tai Rengossahan nämä kylät kaikkien mielestä ovat, sanokoot kuntaliitokset sun muut mitä tahansa. Yhdistyksellä on oma kylätalo, Tukikohta, ja se toimii monenlaisten yhteisten harrastuksien tukikohtana.

Lisätietoja Kaloisten kyläyhdistyksestä ja kylätalo Tukikohdasta www.kaloinen.fi
ja ompeluseurasta Tarja Pell puh. 0440-476631 sposti tarja.pell @ gmail.com

 Kuva_ompeluseura

 

tawa_logo