Ruokailu ja aamupala Vikspirtillä

Huhtikuun paikallistoimintaesimerkki

( 138 Äänet )

Viksbergin asukasyhdistys ry on Forssan Viksbergin kaupunginosassa toimiva asukasyhdistys. Asukasyhdistys järjestää alueen asukkaille erilaista toimintaa ja virikkeitä.

Asukasyhdistys järjestää kerran viikossa torstaisin ruokapäivän. Joka toinen viikko on ns. haarukkapäivä, ja joka toinen on keittopäivä. Ruoka tarjoillaan noutopöydästä, jolloin asiakas saa itse kerätä haluamansa annoksen..Ruokapäivinä käy n. 50-80 asiakasta vauvasta vaariin. Ruokailu ei ole pelkästään vatsan täyttämistä, vaan kyse on myös sosiaalisesta kanssakäymisestä. Alueelle muuttaa jatkuvasti uusia asukkaita, joten yhdistyksen järjestämä ruokailu on heille hyvä portti tutustua alueen asukkaisiin. Syömässä käy myös alueen työpaikkojen henkilökuntaa.

Ruokatarvikkeet hankitaan itse alueen kaupoista, tarjouksia tarkasti hyödyntäen. Ruokapäivän hinta on keittopäivinä 3,50 € ja ns. haarukkapäivinä 4,00 €. Hinta sisältää ruoan, leivät, levite, leikkeleet ym. lisukkeet, kotikaljan sekä jälkiruoan. Ruokaa myydään myös kotiannoksina. Usein on myynnissä myös tuoreita sämpylöitä ja pullia.

Ruokailu järjestetään pääosin yhdistyksen vapaaehtoistyöntekijöiden toimin. Kerralla vapaaehtoisia on mukana 3-6 ja koko ringissä noin 10.

Tiistaisin ja keskiviikkoisin järjestetään aamuisin klo 9.00 aamupalatoiminto. Tarjolla on silloin sämpylää, kananmunia, leikkeleitä, juusto, tomaatti, kurkku, kahvi useinkin pullan kera ja mahdollisesti hedelmä. Aamupalalla käy n. 30 henkilöä, ja tämä toiminto on myös vauvasta vaariin, sillä läheisen koulun oppilaita, jotka menevät kouluun klo 10, käyvät aamupalalla. Aamupalan hinta on 1,70 €.

Ja nämä kaikki yllä olevat toiminnot toimivat meillä mainiosti ja ovat saaneet kiitosta, sekä asiakkailta että Forssan kaupungilta.

Ruokalistat ja kellon ajat http://aluetalo.nettisivu.org/ruokalista/
tai ilmoitustauluilta kerrostalojen rapuista.

Tervetuloa ruokailemaan ja tutustumaan toimintaan!

Viksbergin asukasyhdistys ry
Ollintie 6
30300 Forssa
puh 046-6669 304

vikspirtti_pieni
tawa_logo