Krouvin Kyläpäivät

( 12 Äänet )

Krouvin kyläpäivät ovat Joentaan kyläläisten kokonaan talkootyönä vuosittain järjestämä vanhanajan käsityöläismarkkina -tapahtuma, jossa pääsee tutustumaan entisajan työtapoihin ja elämään isoäidin aikaan. Tapahtuman ohjelmasta löytyy menneen ajan touhua ja iloista tunnelmaa kaikenikäisille! Järjestyksessään kymmenennet Krouvin kyläpäivät järjestetään tänä vuonna Lopen Joentaan kylässä 6.-7.7.2013. Kyläpäivät vaativat paljon ennakkotyötä ja kyläläisten ahkerointia, ennen kuin portit aukeavat. Talkootunteja ei edes lasketa.

Krouvin kyläpäivät pidetään tänä vuonna aivan uudessa paikassa, nimittäin Joentaan 100- vuotiaan kyläkoulun pihalla ja sen läheisyydessä. Koulu on aivan verraton paikka järjestää kyläpäivät, onhan se kyläläisten kyläpiha. Tänä vuonna on käytettävissä myös enemmän sisätilaa, mikä on ihan hyvä asia, sateiden varalta. Monet käsityöntaitajat pääsevät sisätiloihin esittämään työnäytöksiään. Sisätiloissa pääsee tutustumaan myös upeisiin kansallispukuihin ja esillä on myös Terttu Pietilän upeat perunanuket. Sakari Pälsi seura esittää yhdessä luokassa lyhyitä filmejä, jotka sopivat erityisen hyvin tällaiseen perinnetapahtumaan.

Tänä vuonna Krouvin kyläpäivien teemana on peruna. Peruna on meille kaikille tuttu ja tärkeä juures. Sitä syödään niin arkena kuin juhlana. Kyläpäivillä peruna-asiantuntijana on Aulis Ansalehto. Häneltä saa monia vinkkejä ja voi kysyä perunaa liittyviä kysymyksiä. Ansalehto on luvannut kertoa myös jättiputken torjunnasta.

Krouvin kyläpäivillä ei tarvitse nähdä nälkää. Kyläyhdistyksen ravintolasta saa maukkaita annoksia. Jälkiruuaksi voi tilata vaikka raparperipiirakkaa ja kahvia. Soppatykistä on mahdollista ostaa maittava keittolounas. Kyläyhdistyksen kahviosta voi ostaa perunalettuja ja perunavohveleita. Vuoden 2011 kyläpäivillä ollut Korvikekahvila on jälleen toiminnassa. Krouvin kyläpäivillä on useita eri myyjiä, upeine tuotteineen. Kojuista löytää koruja, vaatteita, taidelasia ja kodintekstiilejä. Kotiin viemisiksi voi ostaa vaikka mansikoita, leipää ja tietenkin perunoita.

Lapsille kyläpäivillä on tarjolla monenlaista tekemistä. Koulun pihan mäkeen rakennetaan keppihepparata. Radan varrella on ratsastajalle erilaisia tehtäviä. Matkalla voi piipahtaa Kittilän noidan luona tai nähdä jopa Perunakatin. Eikä sovi unohtaa käpylehmiä eikä kaarnaveneitä, niillä pääsee tänäkin vuonna leikkimään. Kyläpäivillä on usein eläimiä ihailtavana ja tarjolla on myös poniajelua.

Kyläpäivät ovat avoinna 6.-7.7. klo 10-15. Krouvin kyläpäivät avaa la 6.7. klo 12 elokuvaohjaaja Markku Pölönen.

Tarkemman ohjelman voit ladata täältä.

Krouvin kyläpäivä.jpg

 

 

tawa_logo