Janakkalan Kylät pitävät yhtä

( 10 Äänet )

Janakkalan kylät ovat aina olleet enemmän tai vähemmän aktiivisia. Yhtä kylät ovat pitäneet jo toistakymmentä vuotta. Linnaseutu ry:n kyläkoordinaattori ja kunnan maaseutuasiamies ovat kutsuneet kylät koolle pari kertaa vuodessa. Yhteistyötä aloitellessa tehtiin muun muassa kyläsuunnitelmia. Maaseutuasumistakin edistettiin yhteisellä hankkeella, sekä laadittiin kyläkirjoja.

Kylät ovat nyt uudessa nousussa. Kunta satsaa kylien yhteisiin asioihin - maaseutuasiamiehen työpanosta on kylien käytössä päivä viikossa. Hämeen Kylät ry ja Linnaseutu ry panostavat myös yhdessä tekemiseen Janakkalassa.  Elävä Janakkala  -yhteistyö on juuri käynnistynyt. Kylät  lähtivät siihen mukaan ensimmäisinä. Janakkalalaisten ohjausryhmä Yhdessä tulevaan -hankkeen pilotissa haluaa koota yhteen asukkaat, yritykset, yhdistykset, kylät, seurakunnan ja kunnan. Monenlaisten tapaamisten, kyselyjen, tulevaisuustuvan ja asukasiltojen kautta kootaan Elävä Janakkala -suunnitelma. Tavoitteena on tuoda yhdistysten asiantuntemus ja toiminta näkyvämmäksi osaksi kunnan ja seurakunnan toimintaa ja kehittämistyötä.

Kylien uusi aktiivisuus ja yhdessä tekeminen niveltyy mainiosti tähän mukaan. Kesäksi valmistuu Janakkalan kylien yhteisesite. Siinä kylät esittelevät toimintaansa ja kertovat erikoisuuksistaan. Käytännössä kylät tuovat itseään esille Janakkalan sahtimarkkinoilla Turengin torilla 19.6. klo 17-19.30.  Kesä  huipentuu  Janakkala-juhlaan 11.8 klo 12 Tarinmaan VPK:n talolla teemalla  ”Parasta kyliltä”. Siellä on myynnissä myös kyläkirjoja, luvassa musiikkia, runonlausuntaa, teatteria ja muuta Janakkalan kyliltä.

Yhteistyö, yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys ovat tärkeitä asioita kylien toiminnassa.

Janakkalan kyliltä hyvää kesää kaikille!

Elisa Göös

 

kuva:  Yhteistyövuosien aikana kyläläiset ja valtuutetut ovat kisanneet köydenvedossa

Valtuustoveto

 

tawa_logo