Yhdistykselle apua työntekijän hankkimisessa

( 12 Äänet )

Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kunnan alueella toimiville yhdistyksille työllistäminen on nyt helppoa. LounaPlussa ry:n hallinnoima LYHTY-hanke auttaa yhdistyksiä työllistämisasioissa.

 

Tekijä tekemättömälle työlle

Yhdistyksissä on paljon tekemätöntä työtä. Toimintaa olisi mukava lisätä ja kehittää. Aktiivijäsenet uupuvat töihinsä ja harrastamisesta saattaa tulla jopa rasite. Ja ikuisuusprojekteja riittää lähes jokaisessa yhdistyksessä. LYHTY-hankkeen avulla asiaa voidaan helpottaa. Riittää, että yhdistys on rekisteröity ja halukas toimimaan työnantajana.

Yhdistyksillä on mahdollisuus palkata pitkäaikaistyöttömiä korotetun palkkatuen avulla. Tuen avulla voidaan rahoittaa työsuhde 12 kk:ksi, 4 tunnin työpäivinä, minimissään 20 tunnin työviikkoina voi saada tukea vielä toisellekin vuodelle, mutta silloin tarvitaan yhdistykseltä myös omaa rahoitusta. Forssan kaupunki ja Tammelan kunta tukevat yhdistyksiä, jotka ovat työllistäneet pitkään työttömän olleen kuntalaisen. Vuodenvaihteessa myös Humppilan kunta lähti ensimmäistä kertaa tukemaan työllistänyttä yhdistystä. Tällä ns. kuntalisällä pystytään turvaamaan yhdistyksen palkanmaksukykyä ja toisaalta laajentamaan työllistyneen henkilön työsuhdetta.

LYHTY- hanke on käynnistynyt helmikuussa 2011 ja myönteisiä palkkatukipäätöksiä on saatu tähän mennessä lähes 40 kpl. Noin puolet työllistäneistä yhdistyksistä saavat myös kuntalisää. Keskimäärin LYHTY-hankkeen kautta on samanaikaisesti yhdistyksissä töissä noin 20 henkilöä. Toiminta on siis varsin merkityksellistä!

 

Monipuoliset työtehtävät muodostetaan yhdessä

LYHTY- hankkeen tehtävänä on yhdessä yhdistyksen kanssa muotoilla löytyneistä ja kertyneistä töistä työtehtävä ja sitten etsiä tällä työlle tekijä. LYHTY-hanke hoitaa kaiken työsuhteeseen liittyvän byrokratian ja etsii työsuhteelle vielä rahoituksenkin.

Työtehtävät ovat monenlaisia, on toimistosihteereitä, ”remppareiskoja”, tiedottajia, kyläemäntiä ja -isäntiä. Töissä ollaan toimistoilla, kylätaloilla, urheiluseuroissa, seniorikaverit toimivat ihmisten kodeissa jne. Työtehtävät voivat olla melkein mitä vaan!

 

Molemminpuolista hyötyä ja iloa

LYHTY-hanke on saanut paljon positiivista palautetta niin yhdistyksiltä kuin työntekijöiltäkin. Useimmat yhdistykset kertovat että työnantajan rooliin ei olisi ollut valmiuksia eikä mahdollisuuksia ilman LYHTY-hanketta. Työntekijät puolestaan kertovat taloudellisen tilanteensa parantuneen, työtehtävien olevan mielekkäitä ja mahdollisuudet löytää avoimilta työmarkkinoilta töitä ovat parantuneet.

 

Vielä ehtii mukaa!

Oletko itse yhdistystoimija tai etsitkö kenties töitä? LYHTY-hankkeen tavoittaa LounaPlussa ry:n toimistolta Forssasta osoitteesta Koulukatu 13 tai osoitteesta www.lounaplussa.fi. Projektiohjaaja Tarja Salko-Simola antaa mielellään lisätietoja LYHTY-hankkeesta myös puhelimitse numerosta 050 361 93 95 tai sähköisesti osoitteesta Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

"Selvitellään yhdessä miten LYHTY-hanke voisi auttaa!"

 lyhtyhanke1

 

tawa_logo