Hyvinvointipäivä tuo palvelut kylälle

( 65 Äänet )

 

Hiukset, jalat ja mieli kuntoon!

Lopen Salonkylältä on matkaa palvelujen äärelle; kirkonkyläänkin noin 25 km. Välttämättömienkin palveluiden tavoittaminen vaatii runsaasti aikaa ja on monelle autottomalle ikäihmiselle usein naapuriavun takana.

Viime vuoden joulukuussa kylätalolle nousi tämän kehityksen vastapainoksi tilapäinen ” hyvinvointikeskus” .  Yhden päivän aikana oli tilattavissa aikoja parturiin, kampaajalle, jalkojenhoitajalle, hierojalle sekä ohikulkijat saivat neuvontaa sekä mahdollisuuden ostaa erilaisia hyvinvointituotteita.  Lisäksi tarjolla oli kahvitusta ja kylän museo oli auki kiinnostuneille.

 Päivä oli menestys. Yrittäjien kaikki ajat varattiin ja monet kävijät esittivät toiveen, että samankaltaista toimintaa saataisiin jatkossakin.   Erityisesti lapsiperheet ja vanhukset arvostivat kätevää lähipalvelua. Vanhin asiakas oli 94- vuotias ja nuorin kolmevuotias ja monet asiakkaista tulivat naapurikylistä saakka.  Kävijät ylistivät hienoa tunnelmaa ja innostus oli kova saada toiminta toistuvaksi.

Niinpä Salonkylässä on kuluvana vuonna tarkoitus järjestää näitä palveluiskuja useita.  Ensimmäinen entistä monipuolisempi hyvinvointipäivä oli tammikuun lopussa ja kevään aikataulut on jo tiedotettu ja hoitoajat varattavissa.  Erityisesti järjestäjät toivovat, että paikalle saataisiin niitä kylien asukkaita, joilla ei ole voimia tai mahdollisuuksia enää liikkua kirkonkylälle asioidensa hoitoon. Naapuriston toivotaan järjestävän kimppakyytejä ja toimivan muutenkin talkoomielellä apuna.

Kokeilu osoitti, että uudella ajattelulla voidaan kääntää palvelujen virta takaisin asiakkaiden luo - ainakin muutaman päivän ajan vuodessa.

Järjestäjänä toimii Salonkylän Pienviljelijäyhdistys ja siellä takana on muutama innokas organisoija. Tässähän työn tekevät yrittäjät.

 

Salonkylän hyvinvointipäiviä on tulossa lisää ja ne löytyvät Salonkylän facebook-sivulta

http://www.facebook.com/Salonkyla?fref=ts

 

hieroja    kampaaja1
tawa_logo