Hyvä ruoka, parempi kyläelämä

( 7 Äänet )Sunnuntaisin Asemin, Vehmaisten ja Kaloisten kylien väki kulkee nälkäisinä kohti Kylätalo Tukikohtaa. Kaloisten Kyläyhdistys  aloitti sunnuntailounaiden tarjoilun elokuussa. Kokeilujaksosta saatiin niin hyviä kokemuksia, että harrastetta päätettiin jatkaa. "Maukasta kotiruokaa, edullisella hinnalla ja pienellä ohjelmapalalla höystettynä", kuuluu nyt näiden sunnuntailounaiden tavaraseloste.

Homma onnistuu, koska kylissä asuu maan mainioita emäntiä ja keittiössä viihtyviä isäntiä, tai ainakin isäntäharjottelijoita ;). Kiertävillä vuoroilla, kahden kimpassa, reilu 10 toimijan ringissa, joka toinen sunnuntai ruokitaan 30-40 asiakasta.

Pelkällä keitolla ei näissä kylissä elellä, vaan tarjolla on kunnon kotiruokaa, salaattia, jälkiruokaa ja lisähinnasta vielä kahvitkin nisulla. Aterian hinta vaihtelee tarjonan mukaan
keittojen 5€ - juhlalounaiden 10€, yleisimmn peruslounas maksaa 6,50€. Kotiinkiin saa valmisaterian "dogbaginä" ostaa.

Marraskuussa on luvassa vähän vielä parempi isäinpäivälounas ja joulukuussa monilaatikkoinen jouluateria.

WildFood on saavuttanut kyläkeittiön pääemännänkin sydämessä sijansa, sillä ruokien raaka-aineet noukitaan tai pyydystetään läheltä aina kuin vain voidaan. Nyt ollan jo myös lähdössä kyläporukalla juoksemaan hirviä kohti metsästäjien ajolinjoja, koska tämän yhteistyön hedelminä luvassa olisi ehtaa paikallista hirvenlihaa lounailla tarjottavaksi.

Kylätalo Tukikohdan ajankohtaiset menut ja lounaiden ajankohdat päivittyvät systemaattisesti www.kaloinen.fi -sivuille.

 

tomaatit
tawa_logo