Letkun Puoti -kyläläisten osuuskunta

( 100 Äänet )

 

Kyläkauppa Letkun Puoti toimii kyläläisten ja kesäasukkaiden perustaman osuuskunnan voimin.

 

Letkun Puoti on täyden palvelu kyläkauppa. Se avasi ovensa kesäkuussa lähes puolen vuoden tauon jälkeen. Kyläläiset halusivat pitää oman kauppansa ja kunnollisen pohdinnan jälkeen perustivat osuuskunnan viime toukokuussa. Perustajajäseniä on 90 ja osuuksien hinta 500 euroa. Pro Agria Hämeen yritysneuvoja auttoi liiketoimintakonseptin ja kannattavuuden sekä tarvittavien lupien ja osuuskunnan perustamisbyrokratian selvittämisessä.

 

Kauppa toimii entisiltä kauppiailta vuokratuissa tiloissa Hämeen Härkätien varressa. Se toimii Tarmo-lähikauppana. Osuuskunta on palkannut kauppaan myymälänhoitajan ja maamiesseura puotiapulaisen palkkatuella toiseksi työntekijäksi. Kesällä kauppa tarjoaa työtä myös kahdelle kylän nuorelle ja viikonloppuisin ympärivuotisestikin. Osuuskunnan jäsenet osallistuvat  kaupan pyörittämiseen talkoilemalla tarpeen mukaan mm. tavarakuormien vastaanotossa ja tuuraamalla työntekijöitä.

 

Kaupalla panostetaan lähellä tuotettuun ruokaan. Siellä on kahvio, vuokratilat parturikampaamo- ja hierojayrittäjälle, vesipiste ja polttoaineenmyyntiä. Ukkokerho kokoontuu siellä maanantaisin kahvikupposen merkeissä vaihtamaan kuulumisiaan. Kesän aikana kaupalla järjestettiin useita tapahtumia, kuten Kesäkauppapäivä ja Rompetori Härkätien Autosuunnistuksen ”Pirturallin” osatapahtumana.
Kahviossa toimii lehtien kierrätyspalvelu ja kyläinfo. Kesän aikana kahviossa on ollut tutustuttavissa vireillä olevan kyläyleiskaavoitukseen liittyvät palautekysely ja kaavaselvitykset. Neuvotteluja käydään myös postipalvelujen palauttamiseksi kylälle.


Osuuskunnan suunnitelmissa on ottaa käyttöön rakennuksen yläkerran kirppari- ja kyläkirjastotilat sekä laajentaa toimintaa käsityömyynnillä ja itsepalvelupesulalla.

 

Pitemmällä tähtäimellä haaveissa olisi myös palvelutalon ja kylämuseon perustaminen puodin lähistölle.

 

Letkun Puoti on avoinna ma-to klo 10-17, pe 10-18, la klo 10-14 ja su klo 11.30-14. Tervetuloa ostoksille!


Osoite
: Letkun Puoti, Härkätie 341, 31380 Letku, www.letkunpuoti.net

 

Letku on Hämeen Vuoden Kylä 2012 ja sai kunniamaininnan valtakunnalllisen Vuoden Kylän valinnan yhteydessä.

LetkunPuoti2

 

tawa_logo