Humppilan Seniorikaveri

Huhtikuun 2012 paikallistoimintaesimerkki

( 8 Äänet )

Humppilassa ei tilaa ikäihmisen yksinäisyydelle

Humppilassa on lähdetty torjumaan vanhusten yksinäisyyttä Terveys ry:n Humppilan osaston organisoimalla Seniorikaveri -hankkeella. Tarkoituksena on tarjota apua ja tukea kotonaan asuville ikäihmisille. Humppilastakin on todettu löytyvän paljon ikäihmisiä, jotka pärjäävät muuten yksin kodeissaan, mutta kaipaavat kaveria. Seniorikaveri-toiminnan myötä tarjoutuva apu ei tarkoitakaan siivoamista tai ruuanlaittoa, vaan nimensä mukaisesti se tarjoaa ikäihmiselle kaverin, jonka kanssa voi jutella, lukea lehtiä tai vaikkapa käydä kaupassa.

Tähän mennessä Seniorikaveri-toiminta on saanut Humppilassa yksinomaan positiivista palautetta niin ikäihmisiltä kuin hankkeen käynnistäjiltäkin. Terveys ry:n Humppilan osaston puheenjohtaja Sirkka Savolainen kertoo Forssan lehden haastattelussa hankkeen tulleen tarpeeseen. Hän kiittelee myös projektityöntekijä Arja Kauppia ja kuvaa tätä juuri oikeanlaiseksi henkilöksi työhön.

Viime marraskuun alusta aloittanut Arja Kauppi toimii seniorikaverina 20 tuntia viikossa eli neljä tuntia päivässä. Päivän aikana hän tapaa yleensä kaksi asiakasta. Asiakkaita Kaupilla on tällä hetkellä kymmenkunta. Enempään ei yhdellä ihmisellä ole mahdollisuuksia ja tämän johdosta terveys ry pyrkiikin palkkaamaan hankkeelle toisen työntekijän.

 

Humppila

tawa_logo