Vojakkalan kyläkerho

Maaliskuun 2012 paikallistoimintaesimerkki

( 17 Äänet )

Kyläkerhossa tavataan! 

Kun ei tule enää käytyä kyläilemässä ja kylänraitillakaan harvemmin enää ketään tapaa, tarjoaa kyläkerho oivan tilaisuuden kohdata ihmisiä ja vaihtaa kuulumiset. Vojakkalassa kyläkerhoon kokoonnutaan talviaikaan pariksi tunniksi iltaisin joka toinen viikko. Kyläkerhojen todellinen rikkaus ovat eri-ikäiset osallistujat elämänkokemuksineen. Myös miehet tulevat mielellään mukaan pitämään omaa rupattelupiiriään.

Kyläkerhossa

- jutellaan ajankohtaisista asioista aina myrskytuhoista paukkupakkasiin, henkilökohtaisiin kuulumisiin ja kylän yhteisiin tapahtumiin liittyen.

- ideoidaan yhdessä kylätapahtumia, retkiä tai vaikkapa uuden kokoontumistilan kalustusta.

- muistellaan vanhoja aikoja ja kerrotaan tarinoita entisajan toimista ja kyläelämästä. Jo edesmenneet, värikkäät kyläpersoonat "heräävät henkiin" ja tarinat tuovat kylän historiaa eläväksi niin muualta muuttaneille kuin lapsille ja nuorillekin.

- selataan uusimpia käsityölehtiä ja kirjoja, joita innostuneet tekijät tuovat mukanaan kaikkien iloksi.

- innostutaan uusista käsityöideoista ja otetaan mallia ja oppia toisten tekemisistä.

- ihastellaan aikaansaannoksia. Varsinkin lapsille ja nuorille, joiden omat isovanhemmat ovat kauempana, on kyläkerhojen pursuava "mummoenergia" todellinen kannustus ja hyvän mielen lähde.

- opastetaan apua tarvitsevia niin käsitöissä kuin missä tahansa arkisissa ongelmissa. Mukana on yleensä aina joku, jolle itselle uusi asia on jo tuttu juttu!

- tilataan yhdessä yrttien, kasvisten ja kukkien siemenet seuraavaksi kesäksi. Mikä onkaan ihanampaa, kuin pakkasilla selata siemenluetteloita ja haaveilla kesän kukkaloistosta, yhdessä viljelykokemuksia vertaillen.

- vaihdetaan perennoja, taimia ja siemeniä. Perinteeksi on jo muodostunut, että toukokuun puolivälissä, ennen kesätaukoa, kokoonnutaan kasvienvaihtoiltaan. Vaihdokeista löytyy innostuksen lähteitä niin kokeneille kuin oman puutarhansa kanssa vasta aloittelevillekin.

- pelataan lauta- tai korttipelejä. Lapset ja muutkin pelaamisesta innostuneet valtaavat oman pöytänsä ja ilta hurahtaa vauhdilla eri pelien parissa. Pelit tuodaan mukana kotoa, joten vaihtelua riittää.

- herkutellaan kotitekoisilla leivonnaisilla. Joka kerta tarjolla on kahvia, teetä ja mehua ja lisänä maistellaan ajankohtaisia leivonnaisia ja erilaisten leipomiskokeilujen tuloksia.

- viihdytään yhdessä! 

Kyläkerhoissa on mahdollisuuksia vaikka mihin - vain käytettävissä oleva tila asettaa omat rajoitteensa. Järjestelyt ovat Vojakkalassa kyläyhdistyksen vastuulla ilmoittelua ja tarjoilujen järjestämistä myöten, tosin kahvileipiä tuodaan myös vuorotteluperiaatteella, ja vieraillaanpa välillä ihmisten kotonakin. Mukana on viime aikoina ollut 13–25 ihmistä; mukaan poiketaan, kun omaan aikatauluun sopii. Kyläkerhot ovat ilon ja innostuksen lähde - yhdessä olemme enemmän!

Lisätietoja Vojakkalan kylä -yhdistykseltä, Sisko Savolainen, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai (03) 433 4331. Katso myös www.vojakkala.fi

 

Vojakkalan kyläkerhossa pimeät syys- ja talvi-illat sujuvat sukkelasti, lapset viihtyvät vaikkapa korttipelin parissa.

Vojakkalakylakerho_1_1024x702_170x117

 

tawa_logo