Salonkylä Facebookissa

Helmikuun 2012 paikallistoimintaesimerkki

( 51 Äänet )

Salonkylä on pinta-alaltaan Lopen suurin kylä, mutta kyläläisillä ei ole ollut  pitkään aikaan luonnollista tapaamispaikkaa, jossa päivittäin voisi vaihtaa kuulumisia. Kyläkauppa on menneisyyttä kuten myös kauppa-auto. Tulevaisuutta ja jo nykypäivää on facebookin oma sivusto, josta on vuoden aikana kehittynyt aktiivinen viestintäväline kyläläisten ja loma-asukkaiden kesken. Joukossa on jo yhdeksänkymmentä  sivun tykkääjää.  Sivuston   seinällä voi kertoa muita kiinnostavia juttuja, jakaa valokuvia ja  tiedottaa  ajankohtaisista tapahtumista. Ikä koetaan usein naamakirjan käytön rajoitteeksi, mutta Salonkylässä moni seniorkansalainen on  aktiivinen verkossa.
Sivuston avulla on ideoitu kyläläisten kesken yhteinen lammaslauma, organisoitu Lopen kirjastoon Salonkylän valokuvanäyttely, viritetty tienvarsivaloja ja kerätty muistitietoa ja vanhoja valokuvia juuri ilmestyneeseen kyläkirjaan: Rautainen Salonkylä. Monia sivustolla ehdotettuja asioita on vielä " käsittelyssä"  ja uusia pulpahtelee sivustolle jatkuvasti. Nyt talvella voi välittää tietoja lähiseudun hiihtoladuista, lumiongelmista ja etenkin tänä talvena sähköverkon toiminnasta. 
Sivustolla voi myös löytää yhteisiä harrasteita, koota talkooapua, yhdistellä kulkemisia, välittää tavaroita, kertoa kadonneista kotieläimistä...facebook on helppokäyttöinen alusta, jonka avulla kyläläiset voivat ilman lisäkustannuksia hoitaa monia yhteisiä askareita. Tieto kulkee  nopeasti ja samansisältöisenä kaikille mukanaolijoille ilman ylimääräisiä ponnistuksia - täydet hyödyt syntyvät silloin, kun mahdollisimman moni kyläläinen on itse aktiivisesti mukana.
Salonkylä Loppi -facebook-sivu on luotu yhteisösivuksi, jonka näkevät kaikki ja jota voi kuka tahansa käydä tykkäämässä.
 
 
 
 salonkylafbkeski
tawa_logo