Kumppanuuspöytä 50 + esitteli ehdotuksensa 4.6.2019

Ikäihmisten hyvinvointiin ja palveluihin Forssan maaseudulla

Kumppanuuspöytä on uudenlaista osallisuutta, jossa eri toimijat mukaan lukien myös asiakkaat miettivät ratkaisuja yhteisen teeman kehittämiseksi. Forssan maaseutualueella ikäihmisten hyvinvointia ja palveluja on mietitty monialaisella kokoonpanolla menneenä talvena. Kumppanuuspöytä 50+ on laatinut 13 ehdotusta, kuinka ikäihmisten hyvinvointia ja palveluja voidaan parantaa Forssan maaseudulla. Ehdotukset esiteltiin yleisötilaisuudessa 4.6.  Koijärvitalolla  ja niitä olivat arvioimassa vanhuspalveluiden johtaja Annukka Kuismin Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymästä ja Forssan kaupungin johtoryhmästä henkilöstöpäällikkö Esa Sinisalo kiittävin sanoin.

 

Lue tästä 50+ kumppanuuspöydän ehdotukset

Kumppanuuspöytä 50+ käynnistyi pilottina viime joulukuussa yleisötilaisuudella Matkun kylätalolla. Siellä eri toimijat esittelivät, mitä palveluja ja toimintaa heillä on jo olemassa 50+ ikäisille Forssan maaseudulla. Kumppanuuspöytä on kokoontunut alkuvuoden 2019 aikana 4 kertaa pyrkien löytämään käytännön ratkaisuja, jotka edistävät maaseudun ikäihmisten hyvinvointia. Tapaamiset on pidetty vuorotellen eri kylätaloilla ja ne ovat olleet kaikille avoimia.

Kumppanuuspöytään on osallistunut asiantuntijat Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymästä ja Forssan kaupungista, Forssan seurakunnasta ja yhdistyksistä: Koijärven alueen kylät (Kakry), Matkun kyläyhdistys, Peräjoki-Vuoltu kyläyhdistys, Kojon Nuorisoseura, Kulttuuriyhdistys Kuvio sekä 50+ asukkaita. Pilotin on mahdollistanut Hämeen Kylät ry:n Omalta kylältä Hämeessä -hanke, joka on myös toiminut kumppanuuspöydän työrukkasena. Aloitteen kumppanuuspöydästä teki syksyllä Matkun kyläyhdistys ja Koijärven alueen kylät ry.

Hämeen Kylien tavoitteena oli myös, että kumppanuuspöytäpilotti nostaa esille asioita ja ratkaisuehdotuksia, jotka voisivat toimia myös muillakin kylillä Kanta-Hämeessä.

Lisätietoja Elina Leppänen, kyläasiamies Hämeen Kylät ry / Omalta kylältä Hämeessä -hanke 0400 944 868 Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

tawa_logo