Kyläpalvelupäivässä palvelut tulevat kylätalolla

Etelä-Hattulassa ensimmäinen kyläpalvelupäivä 14.10. ja muilla kylillä

 

Kyläpalvelupäivän tarkoitus on tuoda palvelut asiakkaiden luo kylätalolle. Samalla tavataan toisia kyläläisiä ja tutustutaan uusiin.

 

Etelä-Hattulan kylätalona toimii Kouvalan maamiesseurantalo. Siellä järjestetään ensimmäisen kerran lauantaina 14.10. kyläpalvelupäivä. Talolla on silloin mahdollista ruokailla. Yhdistyksen pop up -kahviosta voi ostaa soppalounasta sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia.
Talolla voi tutustua kahteen hyvinvointiyrittäjään, jotka jatkossa ovat valmiita tarjoamaan palvelujaan alueella. Hieroja Sari Suokolle voi varata päivään hieronta-aikoja. Suokolla on jo aikaisempaa kokemusta Nummenkylän kylätalolta, jossa hän käy säännöllisesti hieromassa. Jalkahoitaja Taina Jokinen ohjaa kyläpalvelupäivänä virkistävän varvasjumpan ja kertoo jalkojen itsehoidosta. Jokinen voi jatkossa tehdä alueelle kotikäyntejä.
Seurantalon salissa on myynnissä hyvinvointituotteita ja muutakin. Myyntipöytiä voi vielä varata. Päivään voi tulla myös vain katselemaan ja tutustumaan. Tapahtuman järjestää Etelä-Hattulan maa- ja kotitalousseura .

 

Hämeen Kylät ry:n Omalta kylältä Hämeessä -hanke on toiminut nyt vuoden ja se auttaa uudenlaisten kyläpalvelujen käynnistämisessä. Hanke on ollut avittamassa kyläpalvelupäivän rakentamista. Kesällä Etelä-Hattulassa toteutetiin kysely talon käyttäjille. Vastaajat toivoivat erityisesti hierojaa ja jalkahoitajaa omalle kylälle. Yrittäjät löytyivät hankkeen avulla. Myös markkinointiin tuli apua. 

Kyläpalvelupäiviä: 

Hämeenlinnan Nummenkylässä kyläpalvelupäivä järjestetään 18.11.2017

 
Hämeenlinnan Kaloisilla kyläpalvelupäiviä on järjestetty keväästä lähtien


Tammelan Susikkaalla kyläpalvelupäivät käynnistyivät vuosi sitten vuoden: kyläpalvelupäivä kuukauden 1. tiistai.


Hyvinvointiyrittäjien palveluja on saatavilla myös Lopella kylätaloilla:
Sajaniemen Taidemäellä ja Vojakkalan kylätuvalla.

 

Mikäli kyläpalvelujen kehittäminen kiinnostaa, olethan yhteydessä
Elina Leppänen, kyläasiamies, Omalta kylältä Hämeessä -hanke, Hämeen Kylät ry
0400 944 868 Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

tawa_logo