Jokioisten pohjoisten kylien kylätiedote

kaikkien aikojen ensimmäinen sellainen, syntyi monen toimijan yhteistyönä

 

Jokioisten pohjoisten kylien yhdeksän yhdistystä lyöttäytyi yhteen.

 

Nyt Jokioisten pohjoisten kylien kaikkien aikojen ensimmäinen kylätiedote on valmis ja jaossa talkoilla postilaatikkoihin. Kylätiedote on hyvä teko Forssan ammatti-instituutin 100 hyvää tekoa -kampanjassa. Oppilaitoksen audiovisuaalinen viestinä auttoi kokoamalla yhdistysten vapaaehtoisten laittamat aineistot ja taittamalla tiedotteen. Hämeen Kylien kyläasiamies Elina Leppänen Omalta kylältä Hämeessä -hankkeesta  puolestaan kaitsi ja potki persuksiin vapaaehtoisia, kuten Juha-Matti Heino Kiipun kyläyhdistyksestä kuvasi maakunnallisen kyläyhdistyksen roolia kylätiedotteessa.

LUE TÄSTÄ:

 Jokioisten pohjoiset kylät - tiedote 1/2017

 

Yhdistykset tiedottavat nyt yhdessä myös facebookissa: Jokioisten pohjoiset kylät

 

 

Kiipun kyläyhdistyksen kyläaktiivit olivat jo pitkään miettineet, kuinka toimintaan voisi saada enemmän osallistujia ja mielellään myös tekijöitä. Samaa kysymystä mietitään monessa muussakin yhdistyksessä. Kiipulaiset kutsuivat lokakuussa koolle Jokioisten pohjoisen alueen kaikki yhdistykset. Hämeen Kylistä Elina Leppänen oli apuna selvittämässä yhteystietoja ja laittamassa kutsuja. Yhdistysväen tapaaminen sai hyvän vastaanoton ja päätettiin lyödä hynttyyt yhteen tiedottamisen parantamiseksi.

Ensimmäisessä kylätiedotteessa esitellään Jokioisten pohjoisten alueen yhdistysten toimintaa. Puolen vuoden tapahtumat on koottu etusivulle.  Kyläläisiä kutsutaan liikkeelle yli kylärajojen. Kaikki tiedotteessa mainitut tapahtumat ovat avoimia tilaisuuksia, joihin asukkaat ovat tervetulleet myös naapurikyliltä. Kiipun kylätalolla kyläkahveja järjestetään rennoissa merkeillä kerran kuussa lauantaisin. Näytelmäharrastus on aktiivista: Rehtilä-teatterin esitykset ovat huhtikuussa. Mukana esitteessä on myös Kuuman kyläkoulu, joka kutsuu puolestaan pääsiäismyyjäisiin.

Jokioisten pohjoisosassa on useita, erilaisia yhdistysten tiloja, joita vuokrataan edullisesti myös yksityisten käyttöön. Kaikki on nyt yksissä kansissa.  Seuratalo Rehtilässä voi juhlia yli 200 ystävän kanssa. Kuuman VPKn palokunnantalo tai Jokioisten Karjalaseuran Sie mie mökki sopivat pienempien porukoiden saunailtoihin. Pieniin tilaisuuksiin on tarjolla kodikkaita tiloja vaikka Latovainion rukoushuoneella tai Kiipun kylätalolla. Hyvä pakopaikka kiireestä on Kiipun Rakin metsästysmaja.

Jokioisten kunta antoi oman panoksensa kylätiedotteeseen. Ensimmäisen tiedotteen painatukseen saatiin rahoitus Jokioisten kunnan kylätoiminta-avustuksista. Seuraava kylätiedotteeseen tullaan myymään mainoksia. Siinä halutaan esitellä myös alueen yrittäjiä ja heidän palvelujaan.  Ja tietenkin koota syksyn tapahtumat.

 

 

 

tawa_logo