Elokylä-ideavihkosta vinkkejä hauskaan yhdessä tekemiseen!

Matalan kynnyksen taide- ja kulttuuritoimintaa on jatkossa helppo lähteä järjestämään omalla kylällä. Elokylä-ideavihkoon on koottu yksitoista erilaista helposti toteutettavaa luovaa tuokiota ohjeineen. Niitä voi toteuttaa pienessä tai isossa ryhmässä. Tuokioiden ohjaajana voi toimia kuka tahansa, eikä aikaisempaa kokemusta ryhmän ohjaamisesta tarvita. Elokylä-ideavihko löytyy täältä

Hämeenlinnan Taidemuseolta voi lainata ilmaiseksi taidekokoelmia kotikylään. Kuvataidekokemus antaa elämyksiä, tuo mieleen muistoja ja voi toimia lähtökohtana keskusteluille tai luovalle tuokiolle. Ideavihon harjoituksissa on vinkkejä taidekokoelmien käyttöön, mutta teoksia voi toki lainata myös vain yhdessä ihailtavaksi. Taidemuseon lainattaviin kokoelmiin.

Hämeen ammattikorkeakoulun ohjaustoiminnan artenomiopiskelijat Hanna Mattsson ja Auni Tuovinen kokosivat Elokylä-oppaan Taidetta kylille! -hankkeen opinnäytetyönään kylätyöpajojen pohjalta. Työpajoja pidettiin viime talvena Nummenkylässä, Heinäjoella, Mallinkaisilla ja Leppäkoskella.

 

tawa_logo