Elokylät-ideavihko

ideavihko-etusivu

Matalan kynnyksen taide- ja kulttuuritoimintaa on jatkossa helppo lähteä järjestämään omalla kylällä. Elokylä-ideavihkoon on koottu yksitoista erilaista helposti toteutettavaa luovaa tuokiota ohjeineen. Niitä voi toteuttaa pienessä tai isossa ryhmässä. Tuokioiden ohjaajana voi toimia kuka tahansa, eikä aikaisempaa kokemusta ryhmän ohjaamisesta tarvita.  

Elokylä-ideavihko on koottu Taidetta kylille! -hankkeen tuloksena keväällä 2016. Sen tarkoitus on auttaa ja tukea Kanta-Hämeen kylien asukkaita matalan kynnyksen taide- ja kulttuuritoiminnan järjestämisessä kotikylällä.

Hankkeen aikana järjestettiin taidetyöpajoja neljässä hämäläiskylässä; Heinäjoella, Mallinkaisilla, Leppäkoskella ja Nummenkylässä. Työpajojen tarkoituksena oli edistää yhteisöllisyyden ja osallisuuden kokemuksia kylissä yhdessä taiteillen ja kokemuksia jakaen. Ohjaustoiminnan artenomiopiskelijat Hanna Mattsson ja Auni Tuovinen koostivat tämän ideavihon toteutuneiden taidetyöpajojen pohjalta.

Taidetta kylille! -hankkeen pääkoordinaattorina toimi
Hämeen ammattikorkeakoulun Hyvinvointiosaamisen ohjaustoiminnan koulutusohjelma ja sen päärahoittaja oli Opetus- ja kulttuuriministeriö.
Hankkeen yhteistyökumppaneita olivat Hämeen Kylät ry sekä Hämeenlinnan Taidemuseo.

 

Elokylä-ideavihko on saatavilla .pdf-muotoisena tiedostona täältä.
Vihkon voi tallentaa ja tulostaa, sillä se on tehty käyttöön.

 

 

 

ideavihko-malliaukeama2

tawa_logo