lähdetään LOKAALIIN humppabussilla päiväksi

Valtakunnalliset kyläpäivät Heinolassa 10.-11.9.
LOKAALI-tapahtuma kerää Heinolaan maaseudun ja kylien toimijoita sekä paikallisesta kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä.

Viikonlopun aikana päijäthämäläinen kyläelämä esittäytyy Lokaalin vieraille monien tapahtumien ja retkikohteiden avulla. Lauantaina opastetut retket aloittavat virallisesti Lokaalin ja sunnuntai on varattu pääjuhlalle, jota vietetään Heinolan WPK-talolla.

Lähdetään naapurimaakuntaan HUMPPA-bussilla jonka tuunnaamme ennen lähtöä kylähumppailubussiksi. Tällä kulkupelillä meidät hämäläiset kylätoimijat takuulla huomataan! Humppabussin kylkeä Vähikkälästä
HUMPPA-bussi asustelee Janakkalan Vähikkälässä ja lähtee lauantaina  
Tervakoskelta klo  8. Heinolassa hyppäämme kyläretkien kyytiin, kukin valitsemalleen retkelle. Osallistumme lauantai-illan iltagaalajuhlaan Krouvin lavalla, josta lähdemme kotimatkalle niin, että olemme takaisin Tervakoskella vähän puolenyön jälkeen.
humppabussi

 

Ilmoittaudu HUMPPA-bussin kyytiin LOKAALIIN 10.9. lauantaiksi viimeistään 25.8. mennessä Elina Leppäselle Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen  tai 0400 944868.

Jokainen ilmoittautuu LOKAALIIN alla olevasta linkistä suoraan ja kirjoittaa ilmoittautumisen yhdeydessä kohtaan MUU: lauantai /Hämeen Kylät. Hämeen Kylät ry tarjoaa kyydin HUMPPA-bussissa, mukaan mahtuu kahdeksan nopeinta.

LOKAALIN ilmoittautuminen tästä

LOKAALIN OHJELMA TÄSTÄ

Lauantain LOKAALI-päivän hinta on 90 euroa ja se sisältää kyläretken, lounaan, kahvit, iltajuhlagaalan ja illallisen . Jos osallistut retkelle joka sisältä veneretken tekee se 10 euroa lisää. 

 

Retkikohteina alueen kylät

Retkillä jokaiselle löytyy jotakin. Retkillä pääsemme yhdessä näkemään ja kokemaan sen, mitä kylillä on saatu aikaan ja mitä Leader-toimintaryhmien rahoittamissa hankkeissa on tehty Päijät-Hämeessä. 

Lokaalin retkikohteena on tänä vuonna muun muassa Päijät-Hämee Vuoden kylä 2015 -palkinnon saanut Kellosalmi-
Seitniemi-Virmailan kylä. Pari Päijänteen helmeä -retkellä tutustutaan myös Vanhaan Vääksyyn, jossa on meneillään Sadonkorjuumarkkinat ja Avoimet ovet ja pihat -tapahtuma.

Keskiaikainen Hollola ja vanha Vääksy esittäytyvät Pyhimyksiä ja elämyksiä -retkellä, jonka keskiössä on Hollolan kirkonkylä ja vierailu Hollolan keskiaikaisessa kirkossa.

Pienet ja pirteät kylät korvessa esittelee muun muassa Pääsinniemen kylätalon, joka on kunnostettu Leader-hankkeena kyläläisten talkootyönä.

Kalkkisiin ja sen aktiiviseen kylätoimintaan ja paikalliseen viinitilaan tutustutaan veneilemällä sisävesilaivalla. Vesiteitse viinitilalle ja kärrytietä kartanoon -retkellä. Retki jatkuu bussilla Urajärven Kartanoon, jossa paikalliset toimijat pyörittävät Urajärven kartanon museotoimintaa ja kyläteatteria.

Heilastelua Heinolassa vie retkeilijät Lähiruokatori Heilaan sekä tutustumaan Heinolan Kirkonkylän kyläyhdistyksen toimintaan. Lisäksi vieraillaan Tuusjärven kartanossa sekä Paason kylässä paikallisella puusepänverstaalla.

 

Lauantaina Heinolan Kaupunkisydän ry järjestää Lokaalin oheisohjelmana Kylätorin, joka pidetään Heinolan torilla klo 8.00-14.00 välisenä aikana.

Lauantai-iltana Lokaalissa vietetään juhlagaalaa juhlallisuuksineen sekä iltaohjelmineen. Sunnuntaina vuorossa on Lokaalin pääjuhla, jonka ohjelmassa on juhlaseminaari sekä palkitsemisia ja julkistamisia.


Lokaali 2016 -tapahtumaa Heinolassa järjestää yhteistyössä Suomen Kyläyhdistys ry, Päijät-Hämeen Kylät ry, Päijänne-Leader ry, Etpähä ry, Heinolan Kaupunkisydän ry, Heinolan kaupunki, Päijät-Hämeen
Osuuspankki sekä Koskisen Oy. Rahoitusta on saatu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

tawa_logo