Taidetta kylille! -hankkeen loppuseminaari 25.4.

Esittelyssä tulokset ja toimintamalli, mitä hauskaa voitte lähteä tekemään teidän kylällä..

 

Taidetta kylille! -loppuseminaari
Keskiviikkona 27.4. kello 18 - 20 
Voiman talolla, Leppäkoskentie 368, 12380 Leppäkoski. 

 

Tilaisuudessa Hanna ja Auni esittelevät toimintamallin, mitä lainattavat taidekokoelmat voivat saada aikaan kylässä ja kyläläisissä ja miten voisitte toteuttaa vastaavaa omalla kylällänne.

 

Mukana toimintaan osallistuneita kyläläisiä. Kuvataiteilija Salla Laurinolli kertoo, miten hänen lainattavat teoksensa syntyivät.

 

Tilaisuuden päätteeksi tarjolla pullakahvit.

Mielellään saa ilmoittautua  Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen  

 

Taidetta kylille! löytyy myös facebookista

20160316 173844

 

 

 

----------------

Taidetta kylille!

 

Työpajoja ja toimintaa kylille!

 

Taidetta kylille! - hankkeessa luodaan toimintamallia pilottikylien kanssa.
Nummenkylä, naapurikylät Heinäjoki ja Mallinkainen sekä Leppäkoski ovat kylät, joissa järjestetään Taidetta kylille! -työpajoja alkuvuodesta 2016.
Muiden kylien väki on tervetullut osallistumaan niihin ja ottamaan vinkkiä omaan toimintaansa.
Hämeen Kylät ry tiedottaa työpajoista tiedottaa tällä sivulla sekä facebook.com/hameenkylat

 

Hankkeessa syntyy toimintamalli, miten Hämeenlinnan taidemuseon lainattavia taidekokoelmia voidaan käyttää kylien toiminnassa.

 

Taidett kylille! -hankkeessa ollaan luomassa uutta toimintamallia, miten kulttuuri- ja taidetoimintaa sekä jo olemassa olevia taidepalveluita ja -teoksia voidaan hyödyntää Kanta-Hämeessä, etenkin maaseudulla. Toimintamalli sisältää toimintaa esimerkiksi kulttuuri- ja taidetyöpajoja ja toimintamuotoja, jotka edistävät eri-ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien osallisuutta sekä kylän yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

 

Taidetta kylille! –hankkeen toteuttaa Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) Hyvinvointiosaamisen yksikkö ja ohjaustoiminnan koulutusohjelma.  Mukana toteutuksessa on Hämeen Kylät ry sekä Hämeenlinnan taidemuseo, joka lainaa kylien taidetoiminnan ja työpajojen innoittajaksi pedagogisen kokoelmansa monipuolisia taidekokonaisuuksia. Hanke kestää vuoden ja sitä rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Ohjaustoiminnan opiskelija/opiskelijat tulevat opettajan kanssa suunnittelemaan ja toteuttamaan pilottikylillä Taidepajan ja/tai muuta toimintaa. Suunnittelu tehdään yhdessä kyläläisten kanssa. Toiminta järjestetään kylän kanssa sovittuna ajankohtana syksyn 2015 ja talven-kevään aikana 2016.
Hankkeeseen osallistuminen on kylälle ilmasta. Taidepajojen materiaalit ja mahdolliset tilavuokrat maksetaan hankkeesta. Mukaan on valittu kolme erilaista kylää.

 

Lisätietoja

Projektipäällikkö Raija Paju HAMK/Ohjaustoiminnan koulutusohjelma

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ; p.  050 - 5745293

 

Lisätietoja voi kysellä myös kyläasiamieheltä Elina Leppänen  p 0400 944 868.

 

tawa_logo