Kylätoiminnan Tiennäyttäjäksi 2015 Merja Zetterman Lopelta

Valtakunnallisilla kyläpäivillä LOKAALIssa palkittiin:

 

Valtakunnallinen Vuoden Kylä 2015 on Alpua Raahesta

 

Kylätoiminnan Tiennäyttäjät Jukka Mattsson Urjalasta, Alpo Murtoniemi Kalajoelta ja Merja Zetterman Lopelta Salonkylästä vastaan ottamassa palkintoja Raahessa. 

 

tiennayttajat 

 

Hämeen Kylät ry onnittelee Merjaa!

 

Yrittäjä Merja Zetterman Lopelta on valittu Kylätoiminnan Tiennäyttäjäksi

Loppilainen Merja Zetterman on todellinen pitkänlinja kehittäjä ja tiennäyttäjä kahdelta kylältä.

Merja on syntynyt Vojakkalassa Lopella ja avioitumisen jälkeen muuttanut Salonkylään. Hän on ottanut merkittävän roolin ja vastuun niin synnyin- kuin uuden kotikylänsä kyläyhdistyksen hallituksessa, joissa hän on toiminut yli 40 vuotta.

Merja Zetterman aloitti 70-luvulla jo 15-vuotiaana talkootyöt Vojakkalan Valpas ry:n omistaman tanssilavan  kahviossa. Talkootyöt kesätanssien pyörittämisessä jatkuvat edelleen, nyt myös järjestysmiehen roolissa.

Hän on hoitanut kaiken muun ohella vuodesta 1976 lähtien Valpas ry:n kirjanpidon ja rahaliikenteen. Vastuu on ollut valtava, sillä Merjan aikana Valpas on hankkinut merkittävän kiinteistöomaisuuden ja hoitanut useita rakentamis- ja kunnossapitoprojekteja. Valpas ry on vastannut vuosikymmenet kylää koskevista useista kehittämishankkeista. Merja on ottanut vastuulleen myös työllistämistoimintaan liittyvät hankkeet.

Salonkylään muutettuaan, hän on toiminut Salonkylän pienviljelijäyhdistyksen tilintarkastajana, rahastonhoitajana ja hallituksen jäsenenä vuodesta 1992 alkaen. Vuonna 2013 Merja oli mukana perustamassa Salonkylän kyläyhdistystä, kun pienviljelijäyhdistys muutettiin kyläyhdistykseksi. Merja on todellinen tahtonainen, joka ei itsestään isommin numeroa tee. Hänen toimintansa on kylän elinvoimaisuuden vahvistajana kultaakin arvokkaampaa.

tawa_logo