Yhteisöllisyyden karttoja julkaistu kahdeksan

Paikallista tietoa kaikille näkyväksi. Kartat elävät: niitä voi helposti täydentää.

 

 

YHTEISÖLLISYYDEN KARTAT TUOVAT ESIIN YHDESSÄ TEKEMISTÄ JA PAIKALLISUUTTA KANTA-HÄMEESSÄ


Taloissa ja taajuuksilla - Kanta-Hämeen paikallistoimintaohjelma 2010-2015 valmistui laajassa yhteistyössä vuosi sitten. Sen keskeisistä teemoista olemme koonnet YHTEISÖLLISYYDEN KARTTOJA. Kartat tuovat esille ohjelman tuloksia.

Toivomme että kartoista on hyötyä tavallisille asukkaille, kesäasukkaille, yrittäjille ja maalle muuttoa harkitseville. Karttojen avulla toivottavasti yhä enemmän ihmisiä löytää paikallisen toiminnan.

Kartat on tehty  kimpassa usean eri yhdistyksen ja toimijan kanssa.

kylatalopieni

 

Kartat ovat osa maakuntakirjaston ylläpitämää sosiaalisen median portaalia VIRTUAALIPOLKU http://virtuaalipolku.fi/ ja ne on tehty googlemaps-sovelluksella. Nettikartan etu on, että kaiken tiedon ei tarvitse olla valmista kerralla, vaan tietoa voidaan lisätä helposti myöhemmin. Täydennämme karttoja mielellään ja lisättävää tietoa voi lähettää   Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen  tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai soita tiedot Elinalle 0400 944868. 

 


YHTEISÖLLISYYDEN KARTTOJA

Kylät Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä on 120 erilaista, viehättävää, toimivaa kylää.

Kylä on se toiminnallinen kokonaisuus, jonka asukkaat mieltävät kyläksi. Kyläyhdistykset, kylätoimikunnat ja muut yhdistykset järjestävät asukkaita yhdistävää toimintaa. Taajamissa ja kaupunginosissa toimii vastaavasti asukasyhdistyksiä. Kartalla linkit kyliin.

Juhlatalot ja kokoustilat

- Hämeenlinnan seutu

- Forssan seutu

- Riihimäen seutu

Kartoilla on tiedot Linnaseudun, LounaPlussan ja Kykyä-hankkeen Juhlataloesitteiden taloista ja tiloista. Tiedot on päivitetty.

Kohtaamisen tilat ja talot

- Hämeenlinnan seutu

- Forssan seutu

- Riihimäen seutu

Tilat ja talot kutsuvat kohtaamaan. Löydät seutukuntien kartalta sinulle sopivaa toimintaa kylätaloilla, juttutuvilla, perhekahviloissa, lähiökeskuksissa, nuorisotiloissa... Kaikille avointa toimintaa järjestävät mm. yhdistykset, seurakunnat ja kunnat. 
Tiloja myös vuokrataan mitä erilaisimpiin perhe- ja yritysjuhliin, kokouksiin, koulutuksiin ja tapahtumiin..

Tonttitarjontaa kylissä ja taajamissa Hämeessä

Kartalla haluamme kannustaa rakentamaan kyliin ja maaseudulle. Kartalle on koottu kuntien tonttitarjontaa ja linkkejä kyliin, jotka ovat koonneet nettisivuilleen tietoa yksityisten tonteista tai joilla on tonttiasiamies.

Maaseuturahoituksen tuloksia

Maaseudun asumisviihtyvyyden, vetovoimaisuuden ja toiminnallisuuden parantamiseen tähtäävät yleishyödylliset kehittämis- ja investointihankkeet ovat tärkeä osa maaseudun kehittämistyötä. Kartalla on hämäläisiä yhdessä tekemisen helmiä.  Kohteet ovat saaneet rahoitusta EU:n maaseuturahastosta. Rahoittajat:
www.ely-keskus.fi/hame
www.emory.fi
www.etpaha.fi
www.linnaseutu.fi
www.lounaplussa.fi
www.paijanne-leader.net

Kylä- ja asukassuunnitelmat julkaistaan myöhemmin

Asukkaat katsovat yhdessä tulevaisuuteen. Kyläyhdistyksen tai vastaavan johdolla on koottu kylän tai alueen yhteisiä tulevaisuuden tarpeita, tavoitteita ja toimenpiteitä kyläsuunnitelmiksi.

Järjestökartta

julkaistaan myöhemmin

Järjestökenttää laajasti kylistä sosiaali- ja terveysjärjestöihin. Hämeenlinnan setlementin järjestöyhteistyö koordinoi karttaa. Sara Löyttyjärvi, 0505645991, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Suunnitelmissa on tehdä lisää yhteisöllisyyden karttoja mm. seuravilla teemoilla:

- Ystävätoimintaa Hämeessä

- Kesäteatterit 2013 Kanta-Hämeessä

- Luomu- ja lähiruokaa Hämeestä

 

Taloissa ja taajuuksilla –Kanta-Hämeen maakunnallinen paikallistoimintaohjelma löytyy

http://www.hameenkylat.net/taloissa-ja-taajuuksilla-ohjelma

 

Kartat on tehty  kimpassa usean eri yhdistyksen ja toimijan kanssa.

Kylän tai taajaman tai pitäjän oma kartta:

Yhden paikan palvelut tai nähtävyydet on mahdollista koota samalle kartalle kylän tai taajaman palvelukartaksi. Tästä esimerkkeinä Hauhon, Jukolan, Kalvolan, Lammin, Rengon ja Tuuloksen palvelukartat. 

tawa_logo